TECKNING AV EN STEN

När jag såg på bergen i Littlefjell tänkte jag på vykort från avlägsna platser. När jag tittade närmare på fjället såg jag kraftfulla klippor och stenar; berget i en liten skala.

Fjället var ett främmande element för mig. Därför hade jag inga bestämda planer för mitt arbete när jag kom till Isfjorden. Mitt syfte var att använda material tillgängliga på plats. Till sist använde jag mig av bambukäppar jag fann i ladan vid konstnärshuset.

Jag fick veta att käpparna används vid vintertid för att markera vägkanten på snöiga vägar. När jag gjorde bambukonstruktionen tänkte jag på alla dem saker vi använder i vardagslivet som är importerade från när och fjärran- precis som bambukäpparna.

"Drawing of a stone" är en tredimentionell teckning i det karga landskapet. Dess organiska och geometriska form hittar sin motsvarighet i dem ojämna och spetsiga stenarna i området. Den massiva, mörkt gråa klippan framhäver bräckligheten av de tunna bambukäpparna. Jag är intresserad av strukturer och byggnader och hur de relaterar till omgivningen de är i.

Kaisu Koivisto
Finland

back